Implementatie Consultant / Functioneel Applicatie Beheerder bij Brightfish

Bij Brightfish zijn we op zoek naar versterking van ons klantcontact en applicatie-ontwikkelingsteam. We zoeken mensen die graag tussen de eindgebruiker en de techniek in zitten als klantcontact medewerker in de rol van functioneel applicatie beheerder en/of implementatie consultant. Brightfish ontwikkelt een suite aan mobiele applicaties (iOS, Android en web) voor de zorg die volgens het SaaS principe worden opgeleverd.  Voor informatie verwijzen we graag naar onze website op www.brightfish.nl.

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan in de sterk veranderende markt van Health Tech? Heb je aspiraties om de brug te slaan tussen klant en techniek en ben je niet vies om je te verdiepen in de configuratie details van software? Hou je van afwisselende projecten in de gezondheidszorg, waarbij je zowel artsen als patiënten bedient met echt innovatieve producten die moeten integreren met legacy systemen? En wil je niet de zoveelste kaartenbak applicatie ondersteunen? Dan is Brightfish op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Je werkzaamheden als functioneel applicatie beheerder / implementatie consultant bevinden zich tussen onze klanten en het software ontwikkelteam (DevOps) in. Wanneer je weinig ervaring hebt, begin je vooral veel op kantoor als Functioneel Applicatie Beheerder waarbij je eindgebruikers helpt bij problemen en kleinere changes uitwerkt. Groei je door of heb je al meer ervaring, dan zal het werk zich meer richten op projecten in de rol als implementatie consultant. Je werkt in alle rollen nauw samen met de ontwikkelaar die is toegewezen aan de klant of het project in kwestie. Voor beide niveaus zoeken we nieuwe mensen!

Als FAB'er bestaat je dagelijkse takenpakket aan de ene kant uit de ondersteuning van een aantal implementatie consultants bij het configureren van workflows in onze standaard software. Deze consultants zijn de collega's die een klant account in zijn geheel overzien en de klant bedienen met nieuwe releases en implementaties. De FAB helpt ze met het doorvoeren van wijzigingen in de software (configuratie), opstellen van requirements, intern toelichten van de requirements en het bijhouden van al het werk in JIRA (de administratie waarin we bijhouden wat er veranderd moet worden aan de software). Het doortesten van nieuwe releases en het bijhouden van het overzicht rondom zo’n nieuwe software releases is eveneens onderdeel van je takenpakket. Ben je zelf implementatie consultant, dan zul je dus ook in staat moeten zijn om het werk van een of meerdere FAB collega's te (helpen) coördineren.

Waar nodig spring je bij om het team als geheel verder te helpen, ook als dit extra inspanning vergt en je iets moet bijleren. Hierbij hoort bijvoorbeeld ook het nabootsen van gevonden fouten in productie systemen, maken van AppStore (iOS) en PlayStore (Android) submits en ondersteunen bij de distributie van mobiele apps voor al onze klanten die gevoelige medische data ontsluiten.

Natuurlijk gebeurt dit alles dikwijls onder (enige) druk omdat klanten ons deadlines opleggen. Het hoofd koel kunnen in deze situaties is een sterke pré voor de functie. Meestal werk je op basis van het scrum-principe in kortlopende sprints aan projecten (2-6 weken) die met zo weinig mogelijk hinder hun weg moeten kunnen vinden naar de productieomgeving van de klant. Na live-gang zijn er altijd wel zaken die anders blijken te moeten of die niet goed functioneren, ook daarbij speel je dan een ondersteunende rol.

Persoonlijke ontwikkeling wordt gestimuleerd en als een vanzelfsprekend onderdeel van je loopbaan beschouwd. Ieder jaar doen we een volledige review van je functioneren, met per half jaar een (optionele) tussentijdse check-up. De samenstelling van je werkzaamheden groeit met je mee en wordt uitgebreid wanneer je nieuwe vaardigheden opdoet. Het team groeit als geheel ook nog sterk en wanneer je dat leuk vindt, krijg je als vanzelf nieuwe taken erbij. In die zin kun je je eigen toekomst sterk bepalen. Wij verwachten dat je als FAB’er kan doorgroeien naar implementatie consultant / customer service contact maar dat is dus ook geheel aan jou!


Gevraagd wordt

 • Een klantgerichte houding waarbij je plezier hebt om technische dilemma’s te kunnen koppelen aan klant-vragen (en andersom). Je zit immers tussen ‘business’ en ‘techniek’ in.
 • Een hobbyisten-mentaliteit: je ontwikkelt je kennis en vaardigheden omdat je er plezier in hebt, en je deinst niet terug voor uitdagingen in onbekend gebied.
 • Kennis en ervaring met de bouw van software is een sterke pré omdat je dan hebt leren denken in systemen en dat is handig bij het opsporen van fouten of overzien van releases.
 • Ervaring als (functioneel) applicatiebeheerder waarbij je op basis van functionele eisen ook zelf hebt gewerkt aan het inrichten en testen van software.
 • Niet bang zijn voor een beetje administratie en kwaliteitscontrole, het gaat immers om werken met gevoelige patiënt informatie waarvoor we als bedrijf door strenge certificeringen en audits zijn gegaan.
 • Een goede beheersing van zowel de engelse als de Nederlandse taal is vereist.
 • Oog voor detail en procedures met een dosis gezond verstand wanneer daar van afgeweken moet worden.

Geboden wordt

 • Een fulltime baan bij een jong, enthousiast en innovatief bedrijf in the Health Tech met marktconform salaris.
 • Een functie als Functioneel Applicatie Beheerder (bij weinig ervaring) of Implementatie Consultant (bij meer ervaring) binnen het Customer Service Contact (CSC) team.
 • Start je in de FAB rol dan kan je uiteraard doorgroeien naar de Implementatie Consultant rol.
 • Werken in een team met passie voor techniek, UX en design.
 • Een professionele maar ongedwongen werksfeer met direct communicatie en hele korte lijntjes.
 • Uitdagend werk en coaching door ervaren collega’s om samen met het team de beste dienstverlening neer te zetten en onze SaaS oplossingen foutloos te laten werken.
 • Vrijheid om te kiezen in welke richting je jezelf wilt ontwikkelen (klantcontact versus development).
 • Dagelijks verzorgde rijk uitgeruste gezamenlijke lunch met vers brood, beleg en diverse salades.
 • Sportieve buitenactiviteiten en een wekelijkse borrel. Onze in-huis BierBot zorgt dat we dit nooit vergeten.
 • Splinternieuw kantoor (www.theredoffice.nl) en state of the art ICT infrastructuur om snel en prettig op te kunnen werken.

Bedrijfsprofiel

Brightfish (www.brightfish.nl) is een scale-up in de zorgsector, waar jonge mensen werken aan verschillende innovatieve IT oplossingen en mobiele applicaties voor zowel artsen als patiënten. Hierbij ligt de nadruk sterk op in-house ontwikkeling, kennisopbouw en het out-of-the-box benaderen van de problemen en uitdagingen van de zorgsector.

We bieden onder andere oplossingen op het gebied van Elektronische Patientendossiers, kwaliteitsmetingen (PROMS), patiënt portalen/patiënten apps en medisch wetenschappelijk onderzoek.

Brightfish is onderdeel van een bedrijvengroep genaamd theFrontDoor Media Groep, waarin uiteenlopende projecten bijeen komen en opgebouwde expertise elkaar versterkt.

Onze software ontwikkelen we bijna uitsluitend binnenshuis, waarbij we het beste van onze eigen systemen combineren met open-source aanbod. Zo heeft theFrontDoor bijvoorbeeld ook een eigen televisie uitzendsysteem (www.gridshot.net) ontwikkeld.

Het bedrijf bevindt zich in een nieuw pand - the Red Office - dat op loopafstand van station Hoofddorp ligt.

Iedereen die bij ons werkt heeft passie voor wat hij of zij doet en ziet het werk vaak als een uit de hand gelopen hobby. Onze mensen zijn specialist in wisselende vakgebieden en vinden het leuk om samen op zoek te gaan naar de beste oplossing voor uiteenlopende problemen waar onze klanten tegenaan lopen. In het geval van het ontwerpen en ontwikkelen van systemen en applicaties stellen wij onszelf ten doel om een robuuste en complexe backend te voorzien van een intuïtieve voorkant die er ook nog eens gelikt uitziet en waarbij security niet als sluitpost wordt gezien maar een centraal principe vormt. Hier doe je als ontwikkelaar veel nieuwe kennis en ervaring op in zowel de diepte als de breedte van het vakgebied.

Interesse? Neem dan snel contact met ons op!